Proguitar - chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electricaProduse - proguitar, chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electrica

Guitar Shop - chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electrica

Compania

Firma nostra, ProGuitar, a luat fiinta in anul 2003, cand a semnat cu Fender Musical Instruments Inc. – SUA contractul de unic distribuitor al marcilor grupului in Romania: Fender, Jackson, Squier, Charvel, EVH, Gretsch, Guild, SWR, Fender Audio.

Fender Musical Instruments Inc. este cel mai important producator de chitare si de amplificatoare de chitara pe plan mondial. Echipa ProGuitar este mandra sa faca parte din marea familie Fender si este onorata sa ofere artistilor romani, la ei acasa, aceste instrumente legendare, de care se leaga istoria muzicii in ultimii 60 de ani.

In 2004 ProGuitar a incheiat un nou acord de exclusivitate cu firma americana Harman Music Group Inc., pentru distributia exclusiva in Romania a marcilor DigiTech, Hardwire, Vocalist si DOD, urmat de acordul incheiat cu firma Jim Dunlop, producator al renumitelor pedale CryBaby si a altor produse sub marcile Dunlop, MXR, Formula 65.

In anul 2005 ProGuitar a adaugat nomenclatorului sau o gama de chitare clasice/flamenco de la un producator traditional din Spania, Manuel Rodriguez, cu o traditie de lutieri de peste 100 ani.

Odata cu achizita de catre Fender Musical Instruments Inc. a firmei americane Kaman Music, am preluat distributia exclusiva in Romania si a unora dintre marcile noi intrate in familia Fender:  Ovation, Hamer, Gretsch Drums, Gibraltar, la care se adauga marca de chitare acustice high-end Taylor, distribuita in Europa de catre Fender.

Incepand cu 2004, ProGuitar a deschis in Bucuresti un magazin propriu, GuitarShop, initial in cadrul magazinului Muzica, apoi intr-o locatie proprie din centrul capitalei. In scurt timp GuitarShop a devenit o adresa de referinta pentru chitaristii romani, permitandu-ne sa deschidem doua noi locatii GuitarShop Brasov si GuitarShop Sibiu.  Iar in 2006 am lansat magazinul on-line www.guitarshop.ro care permite clientilor nostri din intreaga tara sa cumpere direct instrumentele importate de catre noi, dar si alte marci ale caror dealeri suntem.

In toti acesti ani am incercat sa fim alaturi de fenomenul muzical din Romania, implicandu-ne in sustinerea si sprinirea mai multor acivitati si manifestari:

 • Editarea manualelor de chitara electrica de catre Adi Manolovici
 • concertele organizate de catre MetalHead,
 • competiile trupelor tinere  Suport pentru Underground organizate de Maximum Rock si  Your Way Out organizat de UTV;
 • cele doua editii ale concursului de chitara Nationala de Rock, organizata de Adi Manolovici;
 • festivalul Maraton la Preoteasa prilejuit de aniversarea a 70 ani a Casei de Cultura a Studentilor;
 • concursul de muzica Manifest Yourself organizate de Revista Sunete;
 • proiectul de Fabrica de Muzica al Revistei Sunete;
 • Concursul pentru trupe muzicale din licee, organizat de Byron, Byron Rock Your HighSchool;
 • Concursul de chitara King of the Blues Guitar, organizat de City Blues –Eugen Caminschi;
 • Manifestarea Guitar Summit Bucuresti-Budapesta, organizata de AG Weinberger.
 • Competitia muzicala The Battle of Rocksin, organizata de Studio Attic si Suburbia.

Vom continua si in viitor sa ne implicam activ in promovarea si sprijinirea tinerelor talente, a muzicii live si a manifestarilor muzicale de calitate.
In incercarea de a servi cat mai bine instrumentistii romani, ProGuitar va continua sa adauge noi marci si produse oferite clientilor sai si va cauta sa extinda reteaua de distribuitori din tara. Acest website, precum si www.guitarshop.ro, magazinul sau virtual, sunt la dispozitia clientilor ProGuitar, artisti consacrati sau incepatori, pentru a le aduce informatii si noutati din domeniu.