Proguitar - chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electricaProduse - proguitar, chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electrica

Guitar Shop - chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electricaDespre chitarele Hamer

Chicago a avut intotdeauna o vibratie muzicala de netagaduit, neobosita si contagioasa, cu o contributie majora la dezvoltarea fenomenului muzical, in general, si a blues-ului, in particular. Este firesc ca leaganul blues-ului sa genereze aparitia unora dintre cele mai bune chitare electrice produse vreodata. In anul 1974 un grup de muzicieni pasionati s-au adunat intr-un subsol, cu gandul de a dezvolta niste chitare moderne, cu un ton si suflet vibrant, dar cu aspect vintage.


Aceasta este filozofia care sta la baza chitarelor Hamer. E vorba de artizani dedicati construirii unor instrumente de calitate, folosind cele mai bune materiale. Hamer sustine ca nu au egal in randul producatorilor de chitare in privinta  cautarii  unui ton/sunet de calitate si in selectarea celui mai bun lemn. La aceasta se adauga atentia sporita acordata fiecarui detaliu, lucru dificil de realizat de catre producatorii la scara industriala. Fiecare chitara Hamer este construita manual, cu mult  suflet si cu dorinta de a realiza unele dintre cele mai performante chitare electrice, chiar daca asta inseamna preturi mai mari.

Pasiunea pusa in manufacturarea chitarelor Hamer se vede in fiecare detaliu. Tastele sunt montate manual, cu maxima precizie, rezultand o suprafata a grifului perfecta, permitand o cantare de vis.

Aceasta ”playabilitate„  este posibila si datorita conceptiei constructive a grifurilor Hamer. La baza sta uscarea lenta a lemnului de artar, palisandru sau mahon, pentru limitarea eventualelor crapaturi in fibra lemnului. Uscarea indelungata, pe mai multe luni,  duce la obtinerea unor  rezonante si performante sonice superioare, precum si la o durabilitatea mai mare. La aceastea se adauga asamblarea lemnului in maniera "stressed system" (fibra inverstata), care exploateaza fortele interne ale lemnului pentru cresterea rezistentei, obtinandu-se un grif garantat impotriva eventaulelor deformari si torsionari ulterioare.

Tija de reglare a grifului este de conceptie single truss rod, permitand ajustarea in doua directii, elimanand impactul negativ asupra tonului al tijele duble de la alte chitare.

Pentru a fi siguri ca tonul dat de lemn nu se pierde la transpunerea electrica, dozele sunt astfel selectate incat sa se potriveasca tonalitatii. Toate celelalte componente electronice sunt dezvoltate special pentru chitarele Hamer, iar cavitatile care gazduiesc montajele electrice sunt ecranate cu o vopsea speciala pe baza de nichel si acoperite cu aluminu anodizat.

In sfarsit, finisajul/vopsitul nu este numai de ordin estetic, ci este parte intregrala a semnaturii sonice a chitarelor Hamer . Folosind vopsele si lacuri speciale, vopsirea dureaza circa o saptamana, cu sablari intre straturile de acoperire pentru a obtine un finisaj cat mai fin posibil, pentru a conserva rezonanta lemnului, excesul de vopsea si lac putand duce la un sunet infundat.

Toti acesti factori sunt descendenti ai comandamentelor etice care au stat la baza primelor chitare manufacturate in subsolul din Chicago. Hamer a mers pe o formula castigatoare, astfel ca muzicieni respectati si exigenti apreciaza aceste chitare, colectionarii le achizitioneaza si revistele de specialitate le lauda. Astazi, Hamer nu mai produce chitarele ca in subsolul din Chicago, dar spiritul acelor vremuri traieste inca, iar chitarele sunt mai  bune cu fiecare zi. Convingeti-va, cantati cu un Hamer! Este o experienta care merita traita!!!
Colectii Proguitar - chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electrica

MagazineAfla de unde poti cumpara produsele noastre.