Proguitar - chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electricaProduse - proguitar, chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electrica

Guitar Shop - chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electricaBob Taylor si Kurt Lustik au pus bazele firmei  Taylor Guitars, in anul 1974 cand au cumparat micul atelier, American Dream,  din Lemon Grove California,  unde lucrau ca lutieri. Au schimbat numele firmei in Westland Music Company, dar in scurt timp au ajuns la concluzia ca numele Taylor, Bob fiind creatorul chitarelor, sta mai bine pe headstock, astfel ca numele firmei a ramas Taylor Guitars. Inceputurile au fost dificile, cu multe poticneli, dar calitatea chitarelor manufacturate artizanal si insistentele de salesman ale lui Lustik au impus incet, incet chitarele acustice Taylor in constelatia producatorilor traditionali Martin si Gibson.   Deja in 1976 Taylor a inceput sa fie considerata ca o alternativa mai acceptabila si viabila la chitarele acustice Martin, care erau considerate standardul de calitate in acea perioada. Chitarele Taylor s-au impus prin tonul personal si constructia ”modulara„ – grif-uri de latimi diferite, precum si grif-urile bolt-on, care permitea interventii rapide. In ciuda calitatii chitarelor, vanzarile au decolat lent.

Bresa au reusit-o in 1985, cand Taylor si Listug au acceptat provocarea de a construi o chitara cu 12 corzi, purpurie,  pentru sperstar-ul  rock, Prince, folosita de artist in video-clip-urile la Purple Rain si Live Aid.  Au urmat alti artisti, solicitand chitare personalizate: Jeff Cook de la Alabama, Steve Stevens, Billy  Idol, etc. 

In 1986 chitaristul Dan Crary (flatpicking pioneer)  a colaborat cu Tom Taylor pentru dezvoltarea primei chitare comerciale ”artist signature„,  Dan Crary Model. Alta chitara celebra a fost lansata in 1990,  Leo Kottke Signature Model 12 strings.

In 1987, Taylor Guitars au abandonat atelierul din Lemon Grove si s-au mutat intr-o locatie mai mare la Santee, California. In acea perioada, cu un personal de 35 oameni, Taylor producea cca. 50 chitare pe saptamana, al caror pret mediu de vanzare era 1600 dolari!  Business-ul a inceput sa creasca, astfel ca in 1992 Taylor Guitars a deschis o fabrica moderna in El Cajon California, unde este si astazi, avand peste 350 salariati.

Astazi chitarele acustice Taylor sunt apreciate in toata lumea, lista muzicienilor cantand la aceste instrumente constituindu-se intr-o enumare exhaustiva de artisti renumiti. Chitaristii care au ales Taylor nu sunt platiti ca endorseri, sau pentru a face reclama acestor chitare si nu primesc vreo chitara gratuit de la Taylor. Ca orice alt client, artistii cunoscuti cumpara chitare Taylor pentru un singur motiv — acestea corespund celor mai exigente cerinte, ii inspira in atingerea perfomantelor muzicale si le satisface simturile artistice cu calitatile tonale si estetice.
Colectii Proguitar - chitara, chitare, chitari, chitari electrice, chitare electrice, chitara electrica

MagazineAfla de unde poti cumpara produsele noastre.